Sezóna zvěřiny je v plném proudu, ale hodně lidí neví, jak správně tento druh masa připravit nebo na to nemá odvahu. My vám ukážeme, jak na to a uvidíte, že se toho vůbec nemusíte bát :)
Sepsali jsme pro vás hned několik skvělých receptů, díky kterým se naučíte perfektně připravit zvěřinu. Chuťově se podobá hovězímu, jde o velmi kvalitní maso a cenově je dostupnější než třeba právě zmíněné hovězí.
Začneme hezky s vývary...:)
2. JELENÍ VÝVAR
Je libo guláš, ragú, tokáň nebo třeba maso na šťávě?
To vše si ze zvěřiny můžete připravit. Všechny zmíněné dobroty chutnají naprosto fantasticky. Přesvědčte se sami :)
3. MUFLONÍ RAGÚ S MÁKEM, FENYKLEM A ŽAMPIONY
4. JELENÍ TOKÁŇ S ČERVENÝM VÍNEM
6. JELENÍ GULÁŠ S ČERVENÝM VÍNEM
7. DANČÍ RAGÚ
Ze zvěřiny si můžete udělat i skvělé steaky jako z restaurace nebo připravit šťavnatou pečínku. Velmi dobrý je také řízek.
1. JELENÍ STEAK S MAKOVO-VINNOU OMÁČKOU S JALOVCEM
2. POMALU TAŽENÁ ŽEBRA Z DIVOČÁKA
4. SRNČÍ ŘÍZEK
A na konec pro vás máme 2 osvědčené recepty na oblíbené omáčky - smetanovou a šípkovou.
2. DIVOČÁK SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU A HRNKOVÝM KNEDLÍKEM SE ŠVESTKAMI
Než se pustíte do kuchtění, ubezpečte se, že máte doma všechno potřebné koření. Bez něj to totiž nebude ono!
Z jednodruhovek určitě nesmí chybět JALOVEC CELÝ a MLETÝ, NOVÉ KOŘENÍ a hodí se mít po ruce také CHILLI nebo UZENOU PAPRIKU.
Vyberte si i z našich kořenících směsí. Pokud je řeč o zvěřině, rozhodně se vám šikne DIVOČINA, GULÁŠ, FARMÁŘSKÁ SMĚS BREZINA a SVÍČKOVÁ & NA SMETANĚ.
Všechny druhy koření, se kterými výborně dochutíte jakoukoliv zvěřinovou pochoutku, najdete na našem eshopu.