1,5 kg masa ze zvěřiny (jelen, divočák, srnčí)
4 velké cibule
4 PL sádla
2 ČL koření DIVOČINA
1 PL koření VEGE - RAJČÁTKA
2 PL PAPRIKY SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ
1 PL PAPRIKY UZENÉ
1 PL MAJORÁNKY
3 větší brambory
3 stroužky česneku
sůl
Divočina nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
1Cibuli nakrájejte na jemno. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm cibulku do zlatova. Brambory očistěte, dva nakrájejte na kostky a jeden nastrouhejte na jemném struhadle.
2Maso nakrájejte na kostky cca 2 x 2 cm. Jakmile je cibulka zlatavá, přidejte maso a zatáhněte ze všech stran. Přidejte koření DIVOČINA a orestujte. Podlijte trochou vody, duste do poloměkka a občas ještě podlévejte trochou vody.
3Když je maso částečně měkké, přidejte obě PAPRIKY, VEGE-RAJČÁTKA, brambory nakrájené na kostky a duste dál, dokud nebude maso úplně měkké.
4MAJORÁNKU prodrhněte v dlaních, česnek nastrouhejte a vše přidejte do guláše. Guláš zahustěte strouhaným bramborem, ještě chvíli provařte, případně dořeďte vodou na požadovanou konzistenci a dosolte dle chuti.
5Podávejte s pečivem.
Druhů gulášů jsou tisíce, tento patří k mým oblíbeným. Je velice jednoduchý, rychlý, nepotřebujete moc surovin a uvaříte ho doma na plotně nebo v kotlíku na zahradě. Velice rád tento guláš vařím na mysliveckých setkáních a honech. V zimě myslivce skvěle zasytí a zahřeje.
Dobrou chuť!
Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.