Recepty

Zvěřinový kotlíkový guláš

Zvěřinový kotlíkový guláš

počet osob
8

čas přípravy
15 min. příprava
120 min. vaření guláše

obtížnost
střední

druh jídla
Guláše

Potřebujeme

1,5 kg masa ze zvěřiny (jelen, divočák, srnčí)
4 velké cibule
4 PL sádla
2 ČL koření DIVOČINA
1 PL koření VEGE - RAJČÁTKA
2 PL PAPRIKY SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ
1 PL PAPRIKY UZENÉ
1 PL MAJORÁNKY
3 větší brambory
3 stroužky česneku
sůl

Divočina nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte na jemno. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm cibulku do zlatova. Brambory očistěte, dva nakrájejte na kostky a jeden nastrouhejte na jemném struhadle.

2Maso nakrájejte na kostky cca 2 x 2 cm. Jakmile je cibulka zlatavá, přidejte maso a zatáhněte ze všech stran. Přidejte koření DIVOČINA a orestujte. Podlijte trochou vody, duste do poloměkka a občas ještě podlévejte trochou vody.

3Když je maso částečně měkké, přidejte obě PAPRIKY, VEGE-RAJČÁTKA, brambory nakrájené na kostky a duste dál, dokud nebude maso úplně měkké. 

4MAJORÁNKU prodrhněte v dlaních, česnek nastrouhejte a vše přidejte do guláše. Guláš zahustěte strouhaným bramborem, ještě chvíli provařte, případně dořeďte vodou na požadovanou konzistenci a dosolte dle chuti.

5Podávejte s pečivem.

Druhů gulášů jsou tisíce, tento patří k mým oblíbeným. Je velice jednoduchý, rychlý, nepotřebujete moc surovin a uvaříte ho doma na plotně nebo v kotlíku na zahradě. Velice rád tento guláš vařím na mysliveckých setkáních a honech. V zimě myslivce skvěle zasytí a zahřeje.

Dobrou chuť!

Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Divočina
Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková
Všechny recepty s kořením Paprika uzená
Všechny recepty s kořením Vege - rajčátka
Všechny recepty s kořením Majoránka

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie