1 brokolice i s košťálem
1/2 dýně hokaido
2 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
120g kuskusu
1/4 celeru
2 lžíce citronové šťávy
100g kadeřávku
Dresink:
2 lžíce dijoské hořčice
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce tekutého medu
1 lžička hořčičných semínek
2 lžíce vody
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
červené hrozny bez peciček
lískové ořechy
hoblinky parmazánu (lze vynechat)
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Hořčičné semínko nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
2Brokolici rozkrájejte na růžičky a dejte stranou. Košťál brokolice a dýni pokrájejte na kostičky o velikosti sousta a přesuňte na plech. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a promíchejte, až se krásně obalí v oleji a koření. Pečte 10 minut, pak přidejte růžičky brokolice a pečte ještě 20 minut, až všechna zelenina změkne a bude zlatavá.
3Očistěte celer a nakrájejte ho na tenké proužky o velikosti sirek. Ty pak promněte s citronou šťávou a dejte stranou.
4Uvařte kuskus dle návodu na obalu.
5Všechny ingredince na zálivku smíchejte v míse a dochuťte dle vaší potřeby.
6Do mísy vsypte kadeřávek a zlehka promněte, aby se obalil zálivkou. Přidejte upečenou zeleninu, kuskus, celer a promíchejte.
7Kuličky hroznů rozpulte. Ořechy nasekejte nahrubo a zlehka orestujte.
Servírujte ještě teplé, posypané kuličkami hroznového vína, orestovanými ořechy a pár hoblinkami sýry.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.