750g brambor (varný typ B)
3 lžíce olivového oleje
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky majoránky
250g špenátových listů
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
500g listového těsta
100g sýru feta
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
pečící papír
1 vejce na potření
2 lžíce sezamu (černý, nebo bílý)
Tymián nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Zakápněte je lžící oleje, posypte tymiánem, majoránkou, solí, pepřem, promíchejte a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut doměkka a dozlatova. Poté je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
2Špenát spařte vroucí vodou a nechte okapat v cedníku. Vymačkejte z něj přebytečnou tekutinu a nasekejte nahrubo.
3Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
4V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a na středním plameni ji opékejte asi 3 minuty. Přidejte česnek a prapriku a restujte další 3-5 minut doměkka. Vmíchejte brambory, osolte a opepřete dle chuti a nechejte vychladnout.
5Těsto vyválejte a rozkrájejte na čtverce. Doprostřed každého dejte 1 lžíci náplně, trochu špenátu a rozdrobte trochu sýru feta. Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a těsto přeložte protilehlým cípem do tvaru trojúhelníku a po obvodu spojte.
6Trojúhelníky skládejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem, posypte sezamem a pečte v troubě předehříté na 180°C asi 25 minut dozlatova.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.