Recepty

Zeleninové taštičky z listového těsta

Zeleninové taštičky z listového těsta

počet osob
12

čas přípravy
20 min. příprava
1 hodina Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

750g brambor (varný typ B)
3 lžíce olivového oleje
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky majoránky
250g špenátových listů
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
500g listového těsta
100g sýru feta
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev

pečící papír
1 vejce na potření
2 lžíce sezamu (černý, nebo bílý)

Tymián nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Zakápněte je lžící oleje, posypte tymiánem, majoránkou, solí, pepřem, promíchejte a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut doměkka a dozlatova. Poté je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

2Špenát spařte vroucí vodou a nechte okapat v cedníku. Vymačkejte z něj přebytečnou tekutinu a nasekejte nahrubo.

3Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na kostičky. 

4V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a na středním plameni ji opékejte asi 3 minuty. Přidejte česnek a prapriku a restujte další 3-5 minut doměkka. Vmíchejte brambory, osolte a opepřete dle chuti a nechejte vychladnout.

5Těsto vyválejte a rozkrájejte na čtverce. Doprostřed každého dejte 1 lžíci náplně, trochu špenátu a rozdrobte trochu sýru feta. Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a těsto přeložte protilehlým cípem do tvaru trojúhelníku a po obvodu spojte.

6Trojúhelníky skládejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem, posypte sezamem a pečte v troubě předehříté na 180°C asi 25 minut dozlatova.

Dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Tymián
Všechny recepty s kořením Majoránka
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Pepř tří barev

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie