Recepty

Zelené lívance

Zelené lívance

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Snídaně & Svačinky

Potřebujeme

3 vejce
3 lžíce chia semínek
5 listů kadeřávku bez tuhého košťálu (nebo 4 hrsti špenátu)
500 ml kefíru nebo kyšky
60 g ovesných vloček
špetka mořské soli
50 ml javorového sirupu
semínka z 1 vanilkového lusku
1 lžička citronové kůry
150 g pohankové mouky
100 g hladké špaldové nebo pšeničné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
0,5 lžičky sody na pečení

tuk na smažení

Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Do nádoby mixéru dejte vejce, chia semínka, listy kadeřávku nebo špenátu, kefír, ovesné vločky, mořskou sůl, javorový sirup, vanilku, citrónovou kůru a vše dobře rozmixujte. Zbylé ingredience dejte do střední mísy a promíchejte (případně pro větší kyprost můžete i prosít).

2Obě směsi smíchejte dohromady, ale jen krátce, abyste těsto nepřepracovali.

3Lívanečky rovnou začněte smažit ideálně na másle a rozpálené pánvi. Smažte na střední výkon z jedné strany, když zezlátnou, opatrně otočte a smažte i ze strany druhé do zlata.

Servírujte s čímkoli, co máte rádi. Na sladko je nejlepší zakysaná smetana a ovoce, na slano pak 5ti minutové vajíčko a salátek.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie