Recepty

Pomalu tažená žebra z divočáka

Pomalu tažená žebra z divočáka

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
7 hod. pomalé pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zvěřina

Potřebujeme

3 kg žeber z divočáka
2 PL koření FARMÁŘSKÁ SMĚS BREZINA
1/2 ČL koření DIVOČINA
2 PL malinového džemu
sůl
2 dcl desetistupňového piva

Farmářská směs BREZINA nakoupíte zde
Divočina nakoupíte zde

Postup přípravy

1Žebra osušte, vetřete do nich sůl a koření. Dejte na plech nebo do pekáče.

2Nechte v chladu odležet několik hodin, nejlépe přes noc.

3Troubu rozehřejte na 100 °C.

4Žebra podlijte desetistupňovým pivem, přiklopte víkem nebo alobalem a pečte do měkka. Bude to trvat minimálně 6 - 8 hodin.

5Do malého hrnce nebo pánve odlijte polovinu výpeku, přidejte koření DIVOČINA a malinový džem. Na silném ohni redukujte, dokud nevznikne hustší glazura. Tou pak žebra potřete. V tuto chvíli už je pečte na horkém vzduchu s grilem, dokud nezezlátnou. 

Jednoduché a dokonalé!!

Možná vás udiví dlouhá doba pečení. Peču takto maso vždy zásadně v noci a výsledek je dokonalý a nemá daleko k chuti metodou SOUS-VIDE. Žebra ani maso se nespečou a mají skvělou výraznou chuť.

Dobré chutnání! Davídek  


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Farmářská směs BREZINA
Všechny recepty s kořením Divočina

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie