3 kg žeber z divočáka
2 PL koření FARMÁŘSKÁ SMĚS BREZINA
1/2 ČL koření DIVOČINA
2 PL malinového džemu
sůl
2 dcl desetistupňového piva
1Žebra osušte, vetřete do nich sůl a koření. Dejte na plech nebo do pekáče.
2Nechte v chladu odležet několik hodin, nejlépe přes noc.
3Troubu rozehřejte na 100 °C.
4Žebra podlijte desetistupňovým pivem, přiklopte víkem nebo alobalem a pečte do měkka. Bude to trvat minimálně 6 - 8 hodin.
5Do malého hrnce nebo pánve odlijte polovinu výpeku, přidejte koření DIVOČINA a malinový džem. Na silném ohni redukujte, dokud nevznikne hustší glazura. Tou pak žebra potřete. V tuto chvíli už je pečte na horkém vzduchu s grilem, dokud nezezlátnou.
Jednoduché a dokonalé!!
Možná vás udiví dlouhá doba pečení. Peču takto maso vždy zásadně v noci a výsledek je dokonalý a nemá daleko k chuti metodou SOUS-VIDE. Žebra ani maso se nespečou a mají skvělou výraznou chuť.
Dobré chutnání! Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.