100 g kvalitní čokolády
60 g másla v pokojové teplotě
120 g třtinového cukru
1 vejce
½ lžičky mletého kardamomu
120 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky krystalků mořské soli
30 ml mléka
Cukr krystal a moučka na obalování
1Nalámejte čokoládu na manší kousky, rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji mírně vychladnout.
2Vyšlehejte máslo s třtinovým cukrem. Přidejte vejce, kardamom a čokoládu.
3Všechny zbylé suché ingredience smíchejte a přimíchejte do tekuté směsi. Těsto by mělo být lepkavé, patlavé a nemělo by být příliš tuhé.
4Troubu předehřejte na 175°C a plech vyložte pečícím papírem.
5Z těsta tvarujte malé kuličky, které napřed pečlivě obalíte v cukru krystal a poté v moučce. Pokládejte je na plech a každou trošku zploštěte. Nechávejte mezi nimi dostatečné rozestupy, neb pečením nabydou.
6Pečte je asi 10 - 15 minut, dokud nepopraskají. Vyhněte se příliš dlouhému pečení, sušenky by byly tuhé a vysušené.
Uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.
Tak, aby byla zima bílá..:))
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.