Recepty

Zapečený romanesco s parmezánem a šafránem

Zapečený romanesco s parmezánem a šafránem

počet osob
4

čas přípravy
35 min. příprava
20 min. Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

1 romanesco
3 vejce
200 ml smetany na vaření
1 PL hladké mouky
sůl
špetka ŠAFRÁNU
3 PL nastrouhaného parmezánu
kousek másla

Šafrán 1 g nakoupíte zde
Šafrán 0,5 g nakoupíte zde
Šafrán 2 g nakoupíte zde

Postup přípravy

1Romanesco umyjte a nakrájejte na růžičky. Vařte v osolené vodě 8 minut.

2Mezitím rozšlehejte vejce se smetanou, parmezánem, moukou a solí.

3Troubu předehřejte na 190°C. Růžičky květáku dejte do zapékací mísy a zalejte smetanou. Nahoru dejte ještě kousek másla na zjemnění. Vložte do trouby a pečte asi 15 minut.

4Připravte si šafránovou vodu. Šafrán zalejte trochou horké vody a nechte louhovat 10 minut.

5Po 15 minutách polejte zapečené romanesco šafránovou vodu a posypte ještě trochou parmezánu. Pečte dalších 5 minut.

Dobrou chuť. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Šafrán 1 g
Všechny recepty s kořením Šafrán 0,5 g
Všechny recepty s kořením Šafrán 2 g

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie