1 romanesco
3 vejce
200 ml smetany na vaření
1 PL hladké mouky
sůl
špetka ŠAFRÁNU
3 PL nastrouhaného parmezánu
kousek másla
Šafrán 1 g nakoupíte zde
Šafrán 0,5 g nakoupíte zde
Šafrán 2 g nakoupíte zde
1Romanesco umyjte a nakrájejte na růžičky. Vařte v osolené vodě 8 minut.
2Mezitím rozšlehejte vejce se smetanou, parmezánem, moukou a solí.
3Troubu předehřejte na 190°C. Růžičky květáku dejte do zapékací mísy a zalejte smetanou. Nahoru dejte ještě kousek másla na zjemnění. Vložte do trouby a pečte asi 15 minut.
4Připravte si šafránovou vodu. Šafrán zalejte trochou horké vody a nechte louhovat 10 minut.
5Po 15 minutách polejte zapečené romanesco šafránovou vodu a posypte ještě trochou parmezánu. Pečte dalších 5 minut.
Dobrou chuť. :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.