1 kg brambor
500 ml smetany na šlehání
2 hermelín
pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
muškátový ořech mletý
brusinková marmeláda
sůl
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Předehřejte si troubu na 180°C. Brambory pořádně omyjte (klidně použijte na slupky i kartáč) a nakrájejte na tenké plátky.
2Naskládejte bramborové plátky pečlivě do zapékacích misek (lepší je více zapékacích misek, pro každou porci jedna, protože výsledek špatně drží pohromadě a krájení a rozdělování na talíře může být zbytečně složité), osolte, opepřete, posypejte rovnoměrně trochou mletého muškátového oříšku a zalijte smetanou, aby byly brambory zcela ponořené.
3Dejte brambory zapéct, dokud nebudou měkké.
4Hermelín nakrájejte na plátky. Když už jsou brambory ve smetaně měkké, poklaďte plátky hermelínu jejich povrch a dejte ještě asi na 4 minuty zapéct.
5Hotové brambory dochuťte na povrchu lžící brusinkové marmelády a s chutí do toho!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.