Recepty

Zapečené smetanové brambory s hermelínem a brusinkami

Zapečené smetanové brambory s hermelínem a brusinkami

počet osob
4

čas přípravy
1 min. příprava
asi 45 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

1 kg brambor
500 ml smetany na šlehání
2 hermelín
pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
muškátový ořech mletý
brusinková marmeláda
sůl

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte si troubu na 180°C. Brambory pořádně omyjte (klidně použijte na slupky i kartáč) a nakrájejte na tenké plátky.

2Naskládejte bramborové plátky pečlivě do zapékacích misek (lepší je více zapékacích misek, pro každou porci jedna, protože výsledek špatně drží pohromadě a krájení a rozdělování na talíře může být zbytečně složité), osolte, opepřete, posypejte rovnoměrně trochou mletého muškátového oříšku a zalijte smetanou, aby byly brambory zcela ponořené.

3Dejte brambory zapéct, dokud nebudou měkké.

4Hermelín nakrájejte na plátky. Když už jsou brambory ve smetaně měkké, poklaďte plátky hermelínu jejich povrch a dejte ještě asi na 4 minuty zapéct.

5Hotové brambory dochuťte na povrchu lžící brusinkové marmelády a s chutí do toho!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech mletý
Všechny recepty s kořením Pepř tří barev

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie