veka vcelku
200 g šunky
300 g plátkového sýru
1 hermelín
Bylinkové máslo:
160 g másla
sůl
2 stroužky česneku
koření Provensal
čerstvé bylinky podle vaší chuti (např. pažitka, jarní cibulka)
Bylinkové máslo
1Máslo nechte odležet při pokojové teplotě nejméně 3 hodiny, aby povolilo.
2Změklé máslo utřete s kořením, česnekem, solí a najemno nasekanými čerstvými bylinkami.
Veka
1Veku rozkrájejte na 1 cm plátky, ale neprořízněte ji úplně (spodní část veky musí být vcelku).
2Jednotlivé plátky potřete bylinkovým máslem. Poté mezi ně vkládejte plátky šunky a sýru.
3Připravenou veku vložte do vyhřáte trouby a pečte dokřupava cca 15 minut na 180 °C.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.