Recepty

Zapečená veka

Zapečená veka

počet osob
5

čas přípravy
10 min. příprava
15 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Rychlovky

Potřebujeme

veka vcelku
200 g šunky
300 g plátkového sýru
1 hermelín

Bylinkové máslo:
160 g másla
sůl
2 stroužky česneku
koření Provensal
čerstvé bylinky podle vaší chuti (např. pažitka, jarní cibulka)

Provensal nakoupíte zde

Postup přípravy

Bylinkové máslo

1Máslo nechte odležet při pokojové teplotě nejméně 3 hodiny, aby povolilo.

2Změklé máslo utřete s kořením, česnekem, solí a najemno nasekanými čerstvými bylinkami.

Veka

1Veku rozkrájejte na 1 cm plátky, ale neprořízněte ji úplně (spodní část veky musí být vcelku).

2Jednotlivé plátky potřete bylinkovým máslem. Poté mezi ně vkládejte plátky šunky a sýru.

3Připravenou veku vložte do vyhřáte trouby a pečte dokřupava cca 15 minut na 180 °C.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Provensal

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie