1 konzerva cizrny (nebo 300g vařené)
3 kl sezamové pasty Tahini
2 pl olivového oleje
1 stroužek česneku
šťáva z půlky citronu
1/4 kl římského kmínu
voda podle potřeby
sůl a čerstvě mletý pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Kmín římský mletý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Slitou a propláchnutou cizrnu vložte do mixéru. Přidejte rozdrcený česnek, olej, citronovou šťávu, Tahini, římský kmín, trochu vody, sůl, pepř a začněte mixovat. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě trošku vody, nebo olivového oleje. Výsledná konzistence totiž hodně záleží na vašem mixéru a množství tekutin, které hommous bude obsahovat.
2Na závěr podle potřeby dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Hotový hommous poslouží jako základ dalších ochucených hummusů, ale je báječný i samotný.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.