Vývar:
cca 2 kg hovězí oháňky
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 malá cibule
5 kuliček nového koření a černého pepře
2 kuličky jalovce
2 bobkové listy
1/2 kurkumy
libeček dle chuti
sůl dle chuti
Masové knedlíčky:
300 g mletého hovězího a vepřového (půl na půl)
strouhanka nebo rýžová krupice podle potřeby
2 stroužky česneku nebo 1 ČL koření Garlic Pepper
2 vejce
1 PL majoránky
1 PL pažitky
Bobkový list celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Libeček nakoupíte zde
Jalovec celý nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
Vývar:
1Maso i zeleninu zprudka opečte v hrnci na kapce oleje, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu.
2Přidejte koření, sůl a nechte jen lehce probublávat s mírně odklopenou poklicí. Vodu průběžně dolévejte.
4Když je maso měkké, vývar sceďte, zeleninu nakrájejte a vložte nazpět.
Masové knedlíčky:
1Vepřové i hovězí maso pomelte na jemno.
2Všechny suroviny smíchejte dohromady, přidejte sůl a koření a vypracujte hustou hmotu.
3Lžičkou nabírejte a udělejte v dlaních kuličky stejné velikosti.
4Slijte trochu čistého vývaru a v něm knedlíčky vařte, dokud vám nevyplavou.
5Uvařené masové knedlíčky dejte do talíře k zelenině, zalijte vývarem a ozdobte čerstvou petrželkou.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.