Na vývar
celé kuře
1 cibule
sůl
třtinový cukr
Koření na ochucení vývaru
1 cibule
50 g zázvoru
3 hvězdičky BADYÁNU
2 celé SKOŘICE
3 KARDAMOMY
2 celé HŘEBÍČKY
1 ČL KORIANDRU CELÉHO
Doplňky do polévky
široké placaté rýžové nudle
1 červená cibule
1 jarní cibulka
čerstvý koriandr
bazalka
Mungo výhonky
Badyán celý nakoupíte zde
Skořice celá nakoupíte zde
Hřebíček celý nakoupíte zde
Koriandr celý nakoupíte zde
Kardamom celý nakoupíte zde
Bazalka nakoupíte zde
1Uvaříte si vývar z celého kuřete, cibule, třtinového cukru a soli. Kuřecí vývar musí být čirý, proto vařte na mírném ohni, nezakrytý poklicí a stále sbírejte pěnu a nečistoty z povrchu.
2Dále si připravíte koření do polévky. Na pánvi osmažíte na sucho cibuli, zázvor nakrájený na plátky, badyán, skořici, kardamom, hřebíček a koriandr. Směs koření přidáte do kuřecího vývaru a povaříte.
3Uvařený vývar sceďte, můžete klidně vícekrát. Ochutnejte polévku a podle potřeby a chuti ještě dosolte, oslaďte nebo přidejte koření.
4Dále si připravte ingredience do polévky. Uvařte si rýžové nudle, natrhejte kuřecí maso, nakrájejte jarní cibulku, červenou cibuli a koriandr.
5Na závěr naservírujte tak, že do misky vložíte nudle, maso, cibulky, mungo, koriandr, zalejete vývarem a posypete bazalkou.
TIP: Podávejte s rybí omáčkou, citronem nebo chilli.
Přejeme vám dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.