Na vývar
celé kuře
1 cibule
sůl
třtinový cukr
koření na ochucení vývaru
50 g zázvoru
3 hvězdičky badyánu
2 celé skořice
3 ks kardamomu
2 celé hřebíčky
1 ČL celého koriandru
Doplňky do polévky
široké placaté rýžové nudle
1 červená cibule
1 jarní cibulka
čerstvý koriandr
bazalka
mungo výhonky
Badyán celý nakoupíte zde
Skořice celá nakoupíte zde
Kardamom celý nakoupíte zde
Hřebíček celý nakoupíte zde
Koriandr celý nakoupíte zde
1Uvařte si vývar z celého kuřete, cibule, třtinového cukru a soli. Kuřecí vývar musí být čirý, proto vařte na mírném ohni, nezakrytý poklicí a stále sbírejte pěnu a nečistoty z povrchu.
2Dále si připravte koření do polévky. Na pánvi osmažte na sucho cibuli, zázvor nakrájený na plátky, badyán, skořici, kardamom, hřebíček a koriandr. Směs koření přidejte do kuřecího vývaru a povařte.
3Uvařený vývar sceďte, můžete klidně vícekrát. Ochutnejte polévku a podle potřeby a chuti ještě dosolte, oslaďte nebo přidejte koření.
4Připravte si ingredience do polévky. Uvařte si rýžové nudle, natrhejte kuřecí maso, nakrájejte jarní cibulku, červenou cibuli a koriandr.
5Na závěr naservírujte tak, že do misky vložíte nudle, maso, cibulky, mungo, koriandr, zalijete vývarem a posypete bazalkou.
TIP: Podávejte s rybí omáčkou, citronem nebo chilli.
Pokud Vám bývá pořád zima nebo se cítíte unavené, sáhněte po pálivé chuti, kterou nabízí i ingredience ve vietnamské kuřecí polévce Pho Ga.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.