Recepty

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka je voňavá a srdcem rodinného stolu. Salátové bylinky však dávají této tradiční pochoutce nezaměnitelnou chuť jara.
Velikonoční nádivka

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
40 min Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Velikonoce

Potřebujeme

6 ks vajec
8 ks rohlíků
1 kelímek smetany
200 g kvalitní slaniny v celku
50 g másla
1 ks červené cibule
Sůl a pepř na dochucení
2 PL Salátových bylinek
špetka muškátového oříšku

Salátové bylinky nakoupíte zde
Muškátový květ nakoupíte zde

Postup přípravy

1Oddělte žloutky od bílků.

2Rohlíky nakrájejte na kostičky.

3Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku, rozpuštěné máslo a směsí zalijte rohlíky.

4Předehřejte troubu na 180 °C.

5Slaninu nekrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi.

6Slaninu s nakrájenou cibulí vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete, přidejte salátové bylinky a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

7Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto a pečte 30-40 minut dozlatova.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Salátové bylinky
Všechny recepty s kořením Muškátový květ

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie