Recepty

Tradiční velikonoční beránek

Tradiční velikonoční beránek

počet osob
6

čas přípravy
1 min. příprava
30 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Velikonoce

Potřebujeme

6 vaječných bílků
špetka soli
230 g třtinového cukru
160 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva
100 g másla, rozpuštěného a vychlazeného na pokojovou teplotu
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička citronové kůry

sádlo na vymazání formy (jiný tuk také poslouží, ale olej je zrádný - beránek obvykle nejde vyklopit)
polohrubá mouka na vysypání

Citronová kůra drcená nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte troubu na 180°C a vymažte a vysypte formu na beránka.

2Ušlehejte ze všech bílků, 2 lžic cukru a špetky soli krásný pevný sníh (sníh musí držet v míse a tvořit špičky, které nepadají).

3Zbytek cukru smíchejte s moukou, škrobem a práškem do pečiva. Prosejte do ušlehaných bílků, přidejte citronovou kůru, vanilkový extrakt a opatrně vmíchejte. Následně opatrně vmíchejte i máslo a nalijte do formy na beránka.

4Pečte asi 30 minut a výsledek otestujte špejlí. Po chvíli chladnutí ve formě můžete beránka opatrně vyklopit.

Krásné Velikonoce! 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Citronová kůra drcená

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie