6 vaječných bílků
špetka soli
230 g třtinového cukru
160 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva
100 g másla, rozpuštěného a vychlazeného na pokojovou teplotu
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička citronové kůry
sádlo na vymazání formy (jiný tuk také poslouží, ale olej je zrádný - beránek obvykle nejde vyklopit)
polohrubá mouka na vysypání
1Předehřejte troubu na 180°C a vymažte a vysypte formu na beránka.
2Ušlehejte ze všech bílků, 2 lžic cukru a špetky soli krásný pevný sníh (sníh musí držet v míse a tvořit špičky, které nepadají).
3Zbytek cukru smíchejte s moukou, škrobem a práškem do pečiva. Prosejte do ušlehaných bílků, přidejte citronovou kůru, vanilkový extrakt a opatrně vmíchejte. Následně opatrně vmíchejte i máslo a nalijte do formy na beránka.
4Pečte asi 30 minut a výsledek otestujte špejlí. Po chvíli chladnutí ve formě můžete beránka opatrně vyklopit.
Krásné Velikonoce!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.