Recepty

Velikonoční bábovka

Velikonoční bábovka

počet osob
8

čas přípravy
15 min. příprava
45 min. pečení
15 min. zdobení

obtížnost
střední

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

120 g změklého másla
200 g cukru krystal
250 g polohrubé mouky
125 ml mléka
3 vejce
½ prášku do pečiva
1/2 ČL mleté citronové kůry
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
čokoládová poleva
propriety na zdobení (př. čokoládová vajíčka, lentilky atd.)

Citronová kůra mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Žloutky vyšlehejte společně s máslem a cukrem do pěny. Do ušlehané směsi přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru a mléko. Vše dobře promíchejte.
2Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho opatrně do těsta.
3Bábovkovou formou vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.
4Do připravené formy nalijte hotové těsto.
5Bábovku pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 45 min. Upečenou bábovku poznáte tak, že doprostřed zapíchnete špejli a hned ji vytáhnete – pokud špejle zůstala čistá, bábovka je upečená. Pokud se na ni nalepilo těsto, tak je potřeba ji dopéct.
6Upečenou bábovku vyklopte z formy a  nechte vychladnout.
7Jakmile bude vychladlá, polijte ji čokoládovou polevou. Doporučujeme koupit už hotovou polevu a jen ji rozpustit podle návodu na obalu.
8Politou bábovku okamžitě zdobte podle své fantazie, třeba čokoládovými vajíčky, lentilkami či ořechy v čokoládě. Pokud vám ozdoby padají, pomozte si párátky, které vytáhněte ve chvíli, kdy čokoláda ztuhne a ozdoby budou držet. Chcete-li bábovku ozdobit květy, doporučujeme je přidat až po zatuhnutí čokolády.

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie