2 - 3 vejce
2 lžíce octa
2 - 3 housky
máslo
2 - 3 plátky kvalitní šunky
Holandská omáčka (recept v základních receptech)
mikro bylinky, nebo salátek dle svého výběru
Pepř černý celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
1. V rendlíku smíchejte asi 2 l vody s octem, přiveďte k varu a stáhněte oheň na minimum – voda se již nesmí vařit (měla by mít asi 75°C)! Vejce si vyklepněte do malé mističky, pomocí lžíce si vytvořte jemný vír ve vodě s octem (ne příliš velký, aby neroztrhal vejce) a opatrně nechte vejce sklouznout z misky doprostřed víru. Nechte 4 minuty vařit a poté vejce vyndejte děrovanou naběračkou a vhoďte do misky s vodou, aby neoschlo, než si vyrobíte zbytek součástí jídla. Pokračujte stejně s dalšími vejci.
2Vytvořte si holandskou omáčku. Myslete na to, že se omáčka nedá ohřívat, takže ji opravdu připravujte až těsně před servírováním jídla.
3Housky podélně rozřízněte a opečte z vnitřní strany na másle. Spodní stranu housky pak ještě máslem namažte přímo před serírováním.
4Na pánvi se zbytky másla z housek opečte plátky šunky.
5Šunku složte na spodní housku namazanou máslem, naservírujte zastřené vejce a hojně zalijte omáčkou. Můžete dozdobit bylinkami, nebo salátkem a přiklopte vrchní stranou housky.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.