120 g sojových kostek
500 g bílého kysaného zelí (1 balení)
2 cibule
0,9 litru zeleninového vývaru
4 PL sojové omáčky
1 kelímek 33% smetany
1 kelímek husté zakysané smetany
Sůl dle chuti
Pepř dle chuti
2 ČL koření VEGE TRADICE
1 ČL koření LAHŮDKOVÁ PAPRIKA
2 ČL koření NEMASO
1 PL jemně mleté rýžové mouky
Voda
Olej
Vege - tradice nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Nemaso nakoupíte zde
1Jako první si předpřipravte sojové kostky. Zalijte je zeleninovým vývarem, ochuťte ještě sojovou omáčkou a vařte 15 minut.
2Vodu slijte a sojové kostky na sítku vymačkejte, aby mohly nasáknout marinádu. Smíchejte několik lžic oleje, 2 lžíce sojové omáčky a koření NEMASO. Promíchejte s vymačkanými kostkami a nechte chvíli odležet.
3Postupujte jako při přípravě segedínu. Na oleji restujte cibuli, přidejte koření VEGE TRADICE a lahůdkovou papriku. Krátce orestujte a přidejte sojové kostky. Chvíli míchejte a přidejte propláchnuté a pokrájené zelí.
4Zalijte vodou tak, aby zelí i kostky byli ponořené. Dolít tekutinu můžete později dle potřeby. Vařte do změknutí zelí.
5Šlehačkovou smetanu promíchejte s 1 lžící mouky. Vlijte do hrnce a nechte 5 minut provařit.
6Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a dolaďte hustotu, jak vám vyhovuje.
TIP
Vyzkoušejte někdy segedín upéct v troubě. Nemusíte nic hlídat, trouba se o vše postará.
Pokud byste chtěli recept připravit ve zcela rostlinné verzi, použijte rostlinnou smetanu neutrální chuti. Výrazná kokosová by do receptu jistě nezapadla.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.