Recepty

Vege kuličky z pečeného lilku v rajčatové omáčce

Vege kuličky z pečeného lilku v rajčatové omáčce

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
40 pečení
30 vaření

obtížnost
střední

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 lilky
1 ochucený tempeh
2 ČL koření VEGE MASALA
4 PL kukuřičné strouhanky
Směs Hraška na zahuštění
Olivový olej
1 sklenice pasírovaných rajčat
1 plechovka sekaných rajčat
2 ČL koření VEGE RAJČÁTKA
2 ČL třtinového cukru
1 stroužek česneku
Sůl
Pepř
Čerstvý koriandr nebo petržel
Bulgur k podávání

Vege masala nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Lilek propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby na 190° asi na 40 minut, dokud zcela nezměkne.

2Zatímco se peče lilek, do hrnce vlijte oboje rajčata, ochuťte kořením, česnekem, doslaďte a pozvolna vařte do mírného zhoustnutí. Omáčka by  neměla být vodová. 

3Bulgur připravte podle návodu. Namísto vody ho zalijte zeleninovým vývarem, bude mít lepší chuť. 

4Z upečeného lilku po vychladnutí vydlabejte dužinu, přidejte nastrouhaný tempeh, strouhanku, koření a dohustěte Hraškou tak, aby šly z hmoty tvořit kuličky.

5Směs nechte chvíli odležet, tvořte menší kuličky a krátce je zatáhněte do zlatova na pánvi. 

6Kuličky vložte do hotové rajčatové omáčky a nechte společně provařit. Podávejte s bulgurem, kuskusem, rýží nebo i chlebovými plackami. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vege masala
Všechny recepty s kořením Vege - rajčátka

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie