Recepty

Vege gulášovka bez mouky

Vege gulášovka bez mouky

čas přípravy
30 min. příprava
20 Vaření

obtížnost
střední

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

500 g brambor
1 balení sojového granulátu (100 g)
2 cibule
4 stroužky česneku
1 PL LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
1 PL VEGE TRADICE
1,5 l zeleninového vývaru
2 ČL koření NEMASO
Sůl dle chuti
Olej

Vege - tradice nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Nemaso nakoupíte zde

Postup přípravy

1Jako první si připravte sojový granulát. Nasypte ho do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte 10 minut. Nechte vychladnout a z granulátu vymačkejte co nejvíce vody. Vymačkaný granulát promíchejte se 3 lžícemi oleje a ochuťte kořením NEMASO. Nechte ho nasáknout chutě. 

2Na oleji orestujte do zlatova na drobno nakrájené cibule. Přidejte ochucený granulát a opět restujte. Přidejte prolisovaný česnek, koření VEGE TRADICE a LAHŮDKOVOU PAPRIKU. Krátce promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem. 

3Vsypte na malé kostičky nakrájené brambory a vařte asi 20 minut. Na závěr dolaďte hustotu polévky podle svého gusta. Pokud ji chcete hustější, odeberte 1 velkou naběračku polévky, rozmixujte do hladka a vlijte zpět do hrnce. Takto se přirozeně zahustí. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vege - tradice
Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková
Všechny recepty s kořením Nemaso

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie