Recepty

Vege burger s paprikovou majonézou

Vege burger s paprikovou majonézou

čas přípravy
30 min. příprava
5 restování
5 krájení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

4 housky na burger
200 g uvařených fazolí adzuki
200 g orestovaných žampionů
80 g uvařené červené řepy
80 g jemných ovesných vloček
1 PL koření NEMASO
1 lžička bramborového škrobu
2 stroužky česneku
sůl
pepř
8 plátků rajčat
4 listy hlávkového salátu
8 koleček okurky
1 malá Vegan majonéza
1 ČL VEGE TRADICE
0,5 ČL hořčice
1 PL citronové šťávy
Sůl dle chuti
Olivový olej

Nemaso nakoupíte zde
Vege - tradice nakoupíte zde

Postup přípravy

1Žampiony překrojte na půl a orestujte krátce na nepřilnavé pánvi do zlatova. Žampiony rozsekejte na drobno v cutteru, přidejte uvařené fazole. Smíchejte s na jemno nastrouhanou řepou, kořením, česnekem, osolte dle chuti. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a vsypte jemné vločky. Nechte alespoň půl hodiny odležet, aby vločky nabobtnaly.

2Vytvarujte burgery a opečte je na nepřilnavé pánvi do zlatova. 

3Smíchejte všechny ingredience na paprikovou majonézu a dejte vychladit do lednice. 

4Housky rozřízněte a krátce je opečte na pánvi řeznou stranou dolů, 

5Housky potřete na obou půlkách majonézou, obložte salátem, vege burgerem, zeleninou a ihned servírujte. Pokud netrváte na čistě rostlinné verzi, můžete doplnit i plátkem cheddaru. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nemaso
Všechny recepty s kořením Vege - tradice

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie