4 housky na burger
200 g uvařených fazolí adzuki
200 g orestovaných žampionů
80 g uvařené červené řepy
80 g jemných ovesných vloček
1 PL koření NEMASO
1 lžička bramborového škrobu
2 stroužky česneku
sůl
pepř
8 plátků rajčat
4 listy hlávkového salátu
8 koleček okurky
1 malá Vegan majonéza
1 ČL VEGE TRADICE
0,5 ČL hořčice
1 PL citronové šťávy
Sůl dle chuti
Olivový olej
1Žampiony překrojte na půl a orestujte krátce na nepřilnavé pánvi do zlatova. Žampiony rozsekejte na drobno v cutteru, přidejte uvařené fazole. Smíchejte s na jemno nastrouhanou řepou, kořením, česnekem, osolte dle chuti. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a vsypte jemné vločky. Nechte alespoň půl hodiny odležet, aby vločky nabobtnaly.
2Vytvarujte burgery a opečte je na nepřilnavé pánvi do zlatova.
3Smíchejte všechny ingredience na paprikovou majonézu a dejte vychladit do lednice.
4Housky rozřízněte a krátce je opečte na pánvi řeznou stranou dolů,
5Housky potřete na obou půlkách majonézou, obložte salátem, vege burgerem, zeleninou a ihned servírujte. Pokud netrváte na čistě rostlinné verzi, můžete doplnit i plátkem cheddaru.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.