Recepty

Veganský guláš

Veganský guláš

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Guláše

Potřebujeme

1 balení sójových nudliček (nebo kostek)
2 velké cibule
4 - 5 rajčat (nebo jedna plechovka krájených)
1 lžíce rajčatového protlaku
2 bílé papriky
4 stroužky česneku
1 menší brambora na zahuštění
čerstvé chilli podle chuti
1 - 2 lžíce koření na Guláše
1 - 2 lžičky kmínu
1 l zeleninového vývaru
rostlinný olej
1 lžíce kečupu
sůl, pepř

Guláš nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Papriky omyjte a nakrájejte na kostky. 

2Na pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli dosklovata. Osolte, opepřete, přidejte kmín a koření na guláš a důkladně promíchejte.

3Přidejte sójové nudličky (raději méně, než více - opravdu hodně nabobtnají), rajčata nakrájená na kostky, papriky. Chvíli poduste. Poté zalijte vývarem.

4Po chvíli vaření přidejte protlak, kečup, chilli a podle chuti ještě případně dosolte. 

5Guláš zahustěte najemno nastrouhanou bramborou, kzterou chvíli v guláši povaříte. 

6Jakmile sójové nudličky a papriky změknou přidejte čerstvě prolisovaný česnek.

Podávejte s pečivem.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Guláš
Všechny recepty s kořením Kmín český drcený
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie