Recepty

Veganské ovesné cookies

Veganské ovesné cookies

čas přípravy
1 min. příprava
15 minut Pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

150 g třtinového cukru
120 g mandlového másla Šufánek
40 g třtinové melasy
50 ml rostlinného mléka
150 g celých ovesných vloček
125 g hladké mouky
80 g mandlové mouky
1 lžička jedlé sody
1 vrchovatá lžička skořice
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky soli

Skořice mletá nakoupíte zde
Muškátový ořech celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.

2V míse vyšlehejte cukr, mandlové máslo, med a mléko do hladka.

3V jiné misce smíchejte suché suroviny a přisypejte do tekuté směsi.

4Vše pečlivě smíchejte do lepivého kompaktního těsta. Pokud je těsto příliš suché a nedrží pohromadě, přidejte ještě lžíci mléka.

5Navlhčenýma rukama tvořte z těsta kuličky asi o průměru 2,5 cm, lehce je zploštěte a skládejte na plech. Nechávejte mezi nimi rozestupy, při pečení se trochu roztečou.

6Sušenky pečte 15 minut, dokud nejsou popraskané a zlatavé na povrchu. Delší dobu pečení nedoporučujeme, byly by pak příliš suché.

7Nechejte je vychladnout na plechu. Uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě, vydrží až 2 týdny. 

Dobrou chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie