150 g třtinového cukru
120 g mandlového másla Šufánek
40 g třtinové melasy
50 ml rostlinného mléka
150 g celých ovesných vloček
125 g hladké mouky
80 g mandlové mouky
1 lžička jedlé sody
1 vrchovatá lžička skořice
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky soli
Skořice mletá nakoupíte zde
Muškátový ořech celý nakoupíte zde
1Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem.
2V míse vyšlehejte cukr, mandlové máslo, med a mléko do hladka.
3V jiné misce smíchejte suché suroviny a přisypejte do tekuté směsi.
4Vše pečlivě smíchejte do lepivého kompaktního těsta. Pokud je těsto příliš suché a nedrží pohromadě, přidejte ještě lžíci mléka.
5Navlhčenýma rukama tvořte z těsta kuličky asi o průměru 2,5 cm, lehce je zploštěte a skládejte na plech. Nechávejte mezi nimi rozestupy, při pečení se trochu roztečou.
6Sušenky pečte 15 minut, dokud nejsou popraskané a zlatavé na povrchu. Delší dobu pečení nedoporučujeme, byly by pak příliš suché.
7Nechejte je vychladnout na plechu. Uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě, vydrží až 2 týdny.
Dobrou chuť! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.