Recepty

Veganské kynuté buchty

Veganské kynuté buchty

počet osob
6

čas přípravy
50 min. příprava
1,5 hod. kynutí těsta
30 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Vegan

Potřebujeme

Těsto:
250 g rostlinného mléka
lžíce rumu
70 g změklého rostlinného tuku
90 g krupicového cukru
30 g vanilkového cukru
1 lžička citronové kůry
15 g čerstvého nebo 5 g sušeného droždí
5 g soli
500 g hladké mouky

povidla

Náplň maková:
100 g mletého máku
150 ml rostlinného mléka
25 g moučkového cukru
15 g změklého rostlinného tuku
semínka z 1 vanilkového lusku, nebo 1 lžíce vanilkového extraktu
špetka soli

rum a olej na potření
moučkový cukr na posypání

Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Do mísy dejte všechny suroviny an těsto. Uhněťte hladké těsto. Nebude zcela kompaktní a modelínovité, ale nemělo by rozhodně téct a mělo by držet tvar, když ho sesunete na jedno místo. Nechte vykynout přes noc v lednici (bude se s ním lépe pracovat), nebo cca hodinu až hodinu a půl v pokojové teplotě.

2. Rozválejte, rozkrájejte na čtverečky, poklaďte povidly nebo vychlazenou makovou náplní (náplň: mák smíchejte s mlékem, přidejte cukr, sůl a vanilku. Na středně silném ohni vařte, dokud se mléko nevypaří a mák nezměkne. Pokud bude potřeba, mléka do směsi ještě trochu přilijte, a nezapomeňte ji často míchat, aby se nepřipálila. Až náplň zhoustne, nechte ji trochu zchladnout a vmíchejte do ní máslo. Pak nechte vychladnout zcela.) a každý raneček švem dolů položte na vymazaný pekáč. Nechte buchtám trošku prostoru k následnému kynutí.

3Pomažte tukem a nechte nakynout asi 30 minut v teple, nebo v lednici přes noc. Pečte přibližně 30 min na 180°C, po upečení pomažte rumem s olejem, nebo ořechovým mlékem. Před podáváním pocukrujte.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie