Čočkové placky:
150 g dýňových semínek
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1/2 hrsti kadeřávku
2 stroužky česneku
250 g očištěných hub dle vlastního výběru
400 g čočky belugy
4 lžíce kaparů
2 lžíce rajčatového protlaku
1/2 lžičky uzené papriky
sůl
pepř
olej na smažení
Na servírování:
burgerové bulky
sojanéza
listy hlávkového salátu
klíčky
rajčata
cibulové chutney
zralé avokádo
nakládané okurky
Paprika uzená nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
1Dýňová semínka rozmixujte na směs připomínající strouhanku. Cibuli a česnek oloupejte, a spolu s kadeřávkem nasekejte nahrubo.
2Polovinu oleje rozehřejte ve velké pánvi na střední výkon. Vsypte zeleninu a restujte, dokud cibule nezměkne. Poté také rozmixujte.
3Zbylý olej rozehřejte v pánvi na střední výkon a vhoďte na plátky nakrájené houby a restujte je za občasného míchání, než zezlátnou a změknou. Poté je také přidejte do mixéru, a se zbytkem surovin na placičky (kromě oleje na smažení) rozmixujte na hrubou směs. Osolte, opepřete a prmíchejte. Čtvrtinu směsi oddělejte do velké mísy, zbytek pak rozmixujte úplně dohladka. Obě části směsi poté smíchejte v kompaktní směs.
4Vytvarujte 10 placek, které ve velké pánvi na oleji smažte dozlatova z obou stran.
5Čočkové placky servírujte, jako haburgery, ve veganských houskách, potřených sojanézou, s listy salátu, klíčky, na plátky nakrájenými rajčata a avokádem, chutney a okurky. Podávejte s batátovými hranolky.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.