Recepty

Vánoční svařákový sirup

Vánoční svařákový sirup

počet osob
60

čas přípravy
30 min. příprava
24 hod. louhování

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Nápoje

Potřebujeme

2 červené grepy
4 větší jablka
3 šufánky koření Staročeský svařák
2 l vody
kyselina citronová
4 kg cukru

Staročeský svařák nakoupíte zde

Postup přípravy

1Suroviny nakrájejte na malé kousky.

2Koření zalijte 1/2 l vroucí vody a nechte vystydnout.

3Nakrájené suroviny zalijte 2 l převařené vody společně s výluhem z koření na svařák.

4Nechte 48 hodin macerovat ve vodě s kyselinou citronovou.

5Přeceďte směs přes punčochu do hrnce, zahřejte a rozpusťte v tekutině 4 kg cukru. Nevařte, pouze zahřejte.

6Připravte si lahve na sirup a vypláchněte je horkou vodou.

7Ještě horký sirup naplňte do čistých lahví.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Staročeský svařák

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie