1 l vína
třtinový cukr podle chuti
šťáva z 1/2 citronu
cca 8 ks hřebíčku
3 ks badyánu
3 ks skořice (podle velikosti)
koření na ozdobení
kolečka citronu a pomeranče na ozdobení
Skořice celá nakoupíte zde
Badyán celý nakoupíte zde
Hřebíček celý nakoupíte zde
1Víno nalijte do rendlíku nebo menšího hrnce. Přidejte cukr podle chuti a koření a ohřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Víno musí být horké, ale nesmí se vařit.
2Následně stáhněte z plotny, přidejte citronovou šťávu, zamíchejte a nechte 15 - 20 minut odstát. Víno do sebe natáhne vůní a chuť koření.
3Víno znovu ohřejte, sceďte a podávejte horké, ozdobené kolečky citrusů a kořením.
Tip: Na přípravu svařáku můžete použít červené i bílé víno - z červených je dobré např. Rulandské modré, z bílých Rulandské šedé či Müller-Thurgau. Skvěle ale poslouží i další vína. Záleží zcela na vás :)
Tip 2: Místo cukru můžete zkusit javorový sirup, se kterým svařák chutná také výtečně.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.