400 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 kypřící prášek
½ litru mléka
2 dcl oleje
2 vejce
1 lžička mletého badyánu
1 lžička skořice
1 lžička sody bicarbony
2 lžíce kakaa
50 g hořké čokolády
50 ml rumu
sklenice rybízového, višňového či ostružinového džemu (do těsta)
1Troubu předehřejte na 160 °C.
2Čokoládu nasekejte na malé kousky. Všechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně je rozmíchejte tak, aby v těstě nezůstaly hrudky nerozmíchané mouky.
3Připravte si bábovkovou formu. Vymažte tukem nebo vystříkejte olejem ve spreji. Pečte cca 45 minut. To, že je bábovka upečená poznáte tak, že když do těsta zapíchnete špejli a opět ji vytáhnete, zůstane čistá. Upečenou bábovku nechte 2 minuty vychladit. Položte na ni talíř a otočte tak, aby se vám babovka vyklopila na talíř. Pokud bábovka stále drží ve formě, tak formu zabalte do mokré utěrky a nechte cca 3 minuty odpočinout. Bábovka by se pak měla jednoduše vyklopit.
4Bábovku nechte vychladnout. Ozdobte podle své fantazie. Můžete polít bílou čokoládou a dozdobit lentilkama ve tvaru srdíček.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.