Recepty

Vaječný likér

Vaječný likér

čas přípravy
25 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Vánoce

Potřebujeme

Na cca 2 l vaječňáku:
15 žloutků
3 PL cukru krupice
3 konzervy slazeného zahuštěného mléka (Tatra Salko)
2 konzervy neslazeného kondenzovaného mléka (Tatra Grand)
cca 1/2 l rumu
1 - 2 VANILKOVÉ LUSKY

Vanilkový lusk nakoupíte zde

Postup přípravy

1Žloutky vymixujte s cukrem do husté konzistence.

2Přidejte salko, neslazené mléko, zrníčka z vanilkového lusku a opět promixujte.

3Přilijte rum a důkladně promíchejte metličkou.

4Sesbírejte pěnu a dejte ji pryč. Vaječný likér přeceďte přes jemné sítko, aby se zachytaly případné kousky.

5Připravený vaječňák nalijte do čistých uzavíratelných sklenic.

Skladujte v chladu.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie