1 kg špekáčků
3 střední cibule
plnotučná hořčice
nakládané okurky
feferonka
2 stroužky česneku
Na lák:
1/2 l octa
1 a 1/2 l vody
1 PL soli
3 PL cukru
1 šufánek směsi UTOPENCI
Příprava láku
1Všechny ingredience dejte do hrnce a 10 minut nechte vařit.
2Poté nechte odstát.
Příprava špekáčků
Rychlejší způsob:
1Špekáčky, okurky a cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na plátky.
2Špekáčky prokládejte s cibulí, do které dáte plátky česneku a pár koleček okurky.
3Naplňte sklenici až po okraj a zalijte lákem.
4Utopence nechte odležet na chladném místě nebo v lednici asi tři dny.
Složitější způsob:
1Špekáčky oloupejte a nakrojte (nedokrojte je úplně).
2Zevnitř potřete špekáček hořčicí a vložte do něj plátek okurky.
3Na straně, kde jste špekáček nařízli, vložte asi na třech místech plátky česneku.
4Takto připravené špekáčky prokládejte plátky cibule, sklenici naplňte až po okraj. Následně zalijte hotovým lákem.
5Utopence nechte odležet na chladném místě nebo v lednici asi 5 dnů.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.