500 g Udon těstovin
100 g čerstvých shiitake hub
500 g vyzrálého steakového masa (flank, roštěná..)
Omáčka
160 ml sojové omáčky
120 g třtinového cukru
4 PL ananasového džusu
1 svitek SKOŘICE
2 PL rostlinného oleje
1 PL opraženého sezamu
1 jemně nasekaná šalotka
3 stroužky česneku nasekané nadrobno
1 PL ZÁZVORU MLETÉHO
PEPŘ ČERNÝ MLETÝ
1/4 šálku vody
2 PL kukuřičného škrobu
CHILLI CAYEN
jarní cibulka
Sezam černý nakoupíte zde
Sezam bílý nakoupíte zde
Skořice celá nakoupíte zde
Chilli mleté nakoupíte zde
Zázvor mletý nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
1. Uvařte nudle dle návodu na obalu a nechte okapat.
2 Maso a shiitake nakrájejte na větší nudličky. Rozpalte pánev a zprudka maso osmahněte ze všech stran tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Poté ho z pánve vyjměte ven.
3V kastrůlku přiveďte k varu sojovou omáčku, cukr, džus, skořici, čtvrt lžičky pepře, zázvor, chilli podle chuti, šalotku a česnek. Vařte asi 4 minuty. Poté si v hrnečku s vodou rozmíchejte kukuřičný škrob a přilijte k omáčce. Nechejte zhoustnout, případně můžete přidat trochu vody pro opětovné rozředění do požadované hustoty a lesklosti. Poté vytáhněte skořici.
4Poté přidejte maso a shiitake a vařte spolu jen pár minut, aby hovězí zůstalo šťavnaté. Stáhněte z plotny.
5V poslední fázi přidejte do omáčky nudle a promíchejte, aby se omáčka kolem nudlí obalila.
Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Dobrou chuť! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.