Recepty

Tyčinky s nivou, olivami a česnekovým dipem

Tyčinky s nivou, olivami a česnekovým dipem

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava
30 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

500 g hladké mouky
20 g droždí
špetka cukru
160 ml piva
100 ml mléka
2 lžice panenského olivového oleje
150-200 g nivy
250 g oliv
sůl

Postup přípravy

1Připravte si kvásek. Mléko nahřejte aby bylo teplé, ale ne horké (pokud byste dali do horkého mléka droždí, tak byste zabili kvasinky a těsto by vám nevykynulo). Do teplého mléka přidejte rozdrobené droždí. Poprašte moukou, přidejte špetku cukru a nechte kvásek zdvojnásobit svůj objem. 

2Do mísy dejte mouku, kvásek, sůl,  2 lžíce olivového oleje, piva a zadělejte těsto. Těsto zpracovávejte nejméně 10 minut. Občas jím tlučte o pracovní desku, dokud těsto nebude pořádně zpracované. Správně zpracované těsto poznáte tak, že se nelepí a je vláčné. Pokud se těsto stále lepí, přidejte trochu mouky. Naopak pokud je moc tuhé, přidejte trochu piva.

3Z vypracovaného těsta udělejte kouli a dejte ji do mísy vytřené olejem. Těsto nechejte nejméně hodinu kynout. 

4Nakynuté těsto rozdělte na menší kousky do kterých jemně zapracujte na čtvrtinky nakrájené olivy s nivou na drobnější kousky a vytvořte tvar tyčinek cca 2-3 cm hrubé.

5Tyčinky pečte 15 - 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Jakmile jsou tyčinky zlatohnědé a krásně křupavé, máte hotovo.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie