Recepty

Trhané hovězí s celerovo-bramborovým pyré

Trhané hovězí s celerovo-bramborovým pyré

počet osob
5

čas přípravy
10 min. příprava
400 min. pomalé pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Davídkovy speciality

Potřebujeme

1 kg hovězí plece
1 PL směsi TRHANÁ & SUŠENÁ MASA
2 PL granulované cibule
6 PL olivového oleje
9 PL suchého červeného vína
hrubozrnná sůl

Pyré:
1 řapíkatý celer
cca 1/2 kg brambor
1 kelímek smetany ke šlehání
olivový olej
1 ČL směsi LUŠTĚNINKY OD SILVINKY






Trhaná & sušená masa nakoupíte zde
Luštěninky od Silvinky nakoupíte zde
Cibule granulovaná nakoupíte zde

Postup přípravy

DEN PRVNÍ

1Maso očistěte od blan, řapíkatý celer také. Nakrájejte celer asi na 5cm kusy, pokapejte ho olivovým olejem, posypejte směsí LUŠTĚNINKY OD SILVINKY a dejte do uzavíratelného sáčku.

2Připravte si marinádu. Všechno koření, olej, víno, trochu soli a cibuli smíchejte a dejte také do uzavíratelného sáčku i s masem. Marinádu dobře vetřete do masa,uzavřete a vložte i s celerem do lednice.

DEN DRUHÝ

1Maso dejte na plech, přelijte marinádou, podlijte 1 dcl vody a pomalu pečte přiklopené víkem při teplotě 125 °C cca 6 hodin, dokud se maso nerozpadá. Každou hodinu ho jednou přelijte výpekem.

2Přibližně po 4 hodinách kolem masa naskládejte marinovaný řapíkatý celer a pečte společně.

3Když je maso zcela měkké. celer z pekáče vyndejte a maso pomocí dvou vidliček roztrhejte na menší kusy. Smíchejte ho s výpekem a ještě nechte odklopené v troubě cca 1/2 hodiny dopéct.

PYRÉ

1Brambory uvařte standardním způsobem, sceďte, přidejte k nim pečený celer a smetanu. Vše dobře promíchejte, vytvořte hustší pyré a nechte 10 minut odpočinout.

2Trhané maso v pekáči dobře promíchejte a podávejte v hlubokých talířích položené na bramborovo-celerovém pyré.

Toto jídlo je skvělá delikatesa a svou chutí trochu připomíná jinou pochoutku - líčka na červeném víně. Vyzkoušejte trendovou gurmánskou záležitost posledních let. Chuť trhaného hovězího a vytuněné pyré. Věřte, že si toto jídlo určitě zamilujete!

Dobrou chuť přeje Davídek!

Chcete vyzkoušet tuto novou směs koření? Nakupujte vašim známým a přátelům koření vy, přímo na jméno, a v rámci našeho bonusového systému od nás máte na výběr letošní novinky na testování zcela ZDARMA. Navíc při společném nákupu PRO VÍCE OSOB od nás máte v 99 % také POŠTOVNÉ ZCELA ZDARMA!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Trhaná & sušená masa
Všechny recepty s kořením Luštěninky od Silvinky
Všechny recepty s kořením Cibule granulovaná

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie