Recepty

Treska s krémovou citronovou omáčkou a Gorolem

Když se jemná ryba potká s krémovou omáčkou a jedinečnou směsí koření Gorol, vznikne jídlo, které chutná jako malý kulinářský objev. A přitom je hotové raz dva!
Treska s krémovou citronovou omáčkou a Gorolem

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Ryby

Potřebujeme

4 filety z tresky
2 PL másla
Sůl podle chuti
Drcený kmín na posypání

Na omáčku:
1 PL másla
250 ml smetany na vaření
1–2 ČL koření GOROLSKÁ SMĚS
2–3 PL nastrouhaného parmazánu
Sůl a pepř dle chuti
Citronová šťáva na dochucení

Gorolská směs nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte rybu:

Filety z tresky omyjte, osušte a osolte. Drceným kmínem jemně posypte z obou stran. Na pánvi rozehřejte máslo a filety z obou stran opékejte, dokud nebudou zlatavé a propečené, cca 3-4 minuty z každé strany. Rybu vyjměte a nechte stranou.

2Připravte omáčku:

Na téže pánvi, kde jste opékali rybu, přidejte kousek másla a krátce ho rozehřejte. Přilijte smetanu na vaření a přidejte koření Gorol. Nechte omáčku pomalu vařit, dokud se nezhoustne (cca 3-5 minut). Nezapomeňte pravidelně míchat, aby se omáčka nepřipálila.

3Dochucení:

Jakmile omáčka zhoustne, odstavte ji z ohně a nechte chvíli stát, aby teplota klesla. Poté omáčku dochuťte citronovou šťávou podle chuti. Tento krok provádějte až po vychladnutí omáčky, aby nedošlo ke sražení smetany. 

4Dokončení:

Na talíř položte filety z tresky, přelijte je připravenou krémovou omáčkou s kořením Gorol a podávejte.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Gorolská směs
Všechny recepty s kořením Kmín český drcený

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie