1,5 kg hovězí zadní
2 balíčky mražené zeleninové směsi pod svíčkovou
3 střední cibule
1 ČL koření NOVÉ KOŘENÍ
0.5l ČL koření ČERNÝ PEPŘ CELÝ
2 PL plnotučné hořčice
3 PL octa
2 kelímky smetany ke šlehání
mléko
máslo
2 citrony
slanina
sůl
Nové koření celé nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde
1Maso zbavte blan a přebytečného tuku. Slaninu nakrájejte na asi centimetrové špalíky, prošpikujte s ní maso. Maso prosolte hrstí soli a vetřete do něj koření TYMIÁN
2Cibuli nasekejte nahrubo, dejte do pekáče a promíchejte se zeleninou. Maso vložte do pekáče, překryjte zeleninou a nechte odležet..
3Rozpalte pánev, maso zprudka zatáhněte ze všech stran a dejte zpět do pekáče.
4V mezičase v hrnci na kousku másla začněte restovat zeleninu a cibuli do zlatova. Pak přidejte,ocet,cukr,hořčici,koření a sůl.
5Orestovanou zeleninu nasypejte na maso v pekáči a přilijte dva hrnky vody. Pak přiklopte víkem a duste v troubě na 160 °C do měkka. Může to být klidně i 2 hodiny.
6Když je maso měkké, pečenou zeleninu vložte zpátky do hrnce. Citrony a koření vytáhněte, přilijte mléko, šlehačku, citronovou štávu. Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem úplně do hladka, zřeďte mlékem na požadovanou hustotu omáčky můžete případně ještě přes sítko přepasírovat,
7Omáčku přiveďte k varu,vypněte a nechte ještě několik minut odstát. Znova dochuťte do sladko-kyselé chuti (cukr, citron,sůl případně worchester).
8Maso nakrájejte na tenké plátky a podávejte s omáčkou,citronovým terčem s brusinkovou marmeládou a domácím houskovým knedlíkem..
Toto je jeden z receptu na tu nejtradičtější svíčkovou na smetaně.Svíčkových je samozřejmě stovky a každý si ji udělá stejně po svém.Ale za takovou omáčku,to vás pochválí i vaše babička,
Dobrou chuť přejeDavídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.