Recepty

Tradiční svíčková na smetaně

Tradiční svíčková na smetaně

počet osob
6

čas přípravy
15 min. příprava
150 minut pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Česko

Potřebujeme

1,5 kg hovězí zadní
2 balíčky mražené zeleninové směsi pod svíčkovou
3 střední cibule
1 ČL koření NOVÉ KOŘENÍ
0.5l ČL koření ČERNÝ PEPŘ CELÝ
2 PL plnotučné hořčice
3 PL octa
2 kelímky smetany ke šlehání
mléko
máslo
2 citrony
slanina
sůl

Nové koření celé nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso zbavte blan a přebytečného tuku. Slaninu nakrájejte na asi centimetrové špalíky, prošpikujte s ní maso. Maso prosolte hrstí soli a vetřete do něj koření TYMIÁN

2Cibuli nasekejte nahrubo, dejte do pekáče a promíchejte se zeleninou. Maso vložte do pekáče, překryjte zeleninou a nechte odležet..

3Rozpalte pánev, maso zprudka zatáhněte ze všech stran a dejte zpět do pekáče.

4V mezičase v hrnci na kousku másla začněte restovat zeleninu a cibuli do zlatova. Pak přidejte,ocet,cukr,hořčici,koření a sůl.

5Orestovanou zeleninu nasypejte na maso v pekáči a přilijte dva hrnky vody. Pak přiklopte víkem a duste v troubě na 160 °C do měkka. Může to být klidně i 2 hodiny.

6Když je maso měkké, pečenou zeleninu vložte zpátky do hrnce. Citrony a koření vytáhněte, přilijte mléko, šlehačku, citronovou štávu. Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem úplně do hladka, zřeďte mlékem na požadovanou hustotu omáčky můžete případně ještě přes sítko přepasírovat,

7Omáčku přiveďte k varu,vypněte a nechte ještě několik minut odstát. Znova dochuťte do sladko-kyselé chuti (cukr, citron,sůl případně worchester).

8Maso nakrájejte na tenké plátky a podávejte s omáčkou,citronovým terčem s brusinkovou marmeládou a domácím houskovým knedlíkem..

Toto je jeden z receptu na tu nejtradičtější svíčkovou na smetaně.Svíčkových je samozřejmě stovky a každý si ji udělá stejně po svém.Ale za takovou omáčku,to vás pochválí i vaše babička,

Dobrou chuť  přejeDavídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nové koření celé
Všechny recepty s kořením Bobkový list celý
Všechny recepty s kořením Pepř černý celý
Všechny recepty s kořením Tymián

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie