Recepty

Tradiční pečená jablíčka se skořicí

Tradiční pečená jablíčka se skořicí

počet osob
2

čas přípravy
15 min. příprava
10 - 20 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

2 velká jablka
2 hrsti rozinek
3 lžíce rumu
2 lžíce cukru krupice
1 lžička skořice
kousek másla

alobal

Skořice mletá nakoupíte zde
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Jablkám jemně pomocí škrabky, případně speciální lopatičky vydlabejte jádřinec.

2Rozinky smíchejte s rumem, cukrem a skořicí a napěchujte jimi dutiny v jablíčkách.

3Z alobalu ustříhněte 2 čtverce velké tak, aby se do nich daly jablíčka ze 3/4 zabalit, jako do pohárku. Na prostředek alobalu položte tenký plátek másla, na něj jablíčko, na to zase tenký plátek másla a zvednětě alobal do již zmíněného pohárku okolo jablka. Ty pak skládejte na plech.

4Pečte na 180°C. Jak dlouho záleží na velikosti jablka, ale to by mělo být měkké a zlatavé. Nakonec jablíčko posypejte trochou vanilkového cukru.

Podávat ho můžete se lžící zakysané smetany a domácí marmelády, nebo šlehačkou a nastrouhanou čokoládou - oboje je výborné! 

Tak dobrou chuť:)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie