Recepty

Tradiční mramorová bábovka

Tradiční mramorová bábovka

počet osob
12

čas přípravy
20 min. příprava
60 - 90 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

300 g cukru krupice
4 vejce
120 g másla
300 ml mléka
450 g hladké mouky
12 g prášku do pečiva
semínka z 1 vanilkového lusku
1 lžíce kakaa

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cukr a máslo spolu vyšlehejte. Poté přidávejte po jednom vejce, a šlehejte směs do bílé pěny.

2Všechny suché ingredience smíchejte dohromady, a společně s mlékem postupně přidávejte do vaječné směsi. Vždy pořádně zamíchejte.

3Z hotového těsta odeberte asi 1/3, a do té vmíchejte lžící kakaa.

3Hotové těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Začněte s částí světlého těsta, poté nalijte trochu kakaového, opět světlého, zbytek kakaového, a nakonec zalijte rovnoměrně bábovku opět těstem světlým. Pečtě na 160 °C asi 60 - 90 minut, podle toho, jak peče vaše trouba. Že je bábovka upečená poznáte tak, že do ní zapíchenete dřevěnou špejli. Vyjde-li suchá a čistá, je bábovka hotová. Ulpí-li na ní těsto, ještě dopékejte.

4Hotovou bábovku nechte asi 5 minut vychladnout, a poté vyklopte z formy. Před podáváním ji nechte zcela vychladnout.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie