300 g cukru krupice
4 vejce
120 g másla
300 ml mléka
450 g hladké mouky
12 g prášku do pečiva
semínka z 1 vanilkového lusku
1 lžíce kakaa
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Cukr a máslo spolu vyšlehejte. Poté přidávejte po jednom vejce, a šlehejte směs do bílé pěny.
2Všechny suché ingredience smíchejte dohromady, a společně s mlékem postupně přidávejte do vaječné směsi. Vždy pořádně zamíchejte.
3Z hotového těsta odeberte asi 1/3, a do té vmíchejte lžící kakaa.
3Hotové těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Začněte s částí světlého těsta, poté nalijte trochu kakaového, opět světlého, zbytek kakaového, a nakonec zalijte rovnoměrně bábovku opět těstem světlým. Pečtě na 160 °C asi 60 - 90 minut, podle toho, jak peče vaše trouba. Že je bábovka upečená poznáte tak, že do ní zapíchenete dřevěnou špejli. Vyjde-li suchá a čistá, je bábovka hotová. Ulpí-li na ní těsto, ještě dopékejte.
4Hotovou bábovku nechte asi 5 minut vychladnout, a poté vyklopte z formy. Před podáváním ji nechte zcela vychladnout.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.