10 rohlíků
750 ml mléka
2 - 3 jablka (záleží, jak jsou velká)
1 PL SKOŘICE
2 bílky
špetka soli
2 ČL KARDAMOMU
3 PL cukru moučka + na podávání
máslo
tuk na vymazání a polohrubá mouka na vysypání zapékací mísy
1Rohlíky nakrájejte na centimetrová kolečka a dejte do velké mísy. Zalijte je mlékem a pořádně promíchejte, rohlíky se musí rovnoměrně nasáknout.
2Zapékací mísu vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou. Troubu předehřejte na 180°C.
3Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nastrouhejte buďto na plátky, nebo nahrubo.
4Na dno mísy dejte 1/2 rohlíků a vařečkou, nebo lžící utlačte v kompaktní dno. Druhou vrstvu budou tvořit jablka. Ty pak posypejte rovnoměrně cukrem, skořící a kardamomem. Nakonec přijde zbytek rohlíků, ty zase utlačte, aby pak žemlovka držela pohromadě.
5Dejte péct asi na 30 minut, dokud rozhlíky nahoře nebudou zlatavé.
6Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh. Těsně před koncem pečení ho navrstvěte na žemlovku a dejte na posledních 5 minut zapéct dozlatova.
Podávejte jemně pocukrované a přelité máslem:) Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.