Recepty

Tofu v pikantní sladkokyselé omáčce

Tofu v pikantní sladkokyselé omáčce

počet osob
2

čas přípravy
30 min. příprava
15 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

250 g tofu
3 PL kukuřičného škrobu
1 ČL GRANULOVANÉHO ČESNEKU
1 PL sójové omáčky
1 PL srirachy (chilli omáčka)
2 PL medu
1 PL rýžového octa
2 ČL NEMASA

olivový olej na restování
1/2 ČL SEZAMOVÝCH SEMÍNEK na ozdobení
1/2 ČL ČERNÉHO SEZAMU na ozdobení

Česnek granulovaný nakoupíte zde
Nemaso nakoupíte zde
Sezam černý nakoupíte zde
Sezam bílý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Bloček tofu rozřízněte na 2 - 3 stejně velké části. Připravte si prkénko, dejte na něj několik papírových kuchyňských utěrek, položte na ně plátky tofu, zakryjte několika dalšími papírovými kuchyňskými utěrkami, přiklopte jiným prkénkem a dejte na něj něco tězšího, čím prkénko zatížíte (př. pytlíky mouky). Takto nechte asi 30 minut, během kterých tofu pustí vodu.

2V misce smíchejte GRANULOVANÝ ČESNEK, NEMASO, sójovou omáčku, srirachu, med a rýžový ocet. 

3Jakmile je tofu připravené, nakrájejte ho na stejně velké kostky a vložte je do středně velké mísy. Kostičky posypejte kukuřičným škrobem a opatrně promíchejte tak, aby byly všechny kousky z každé strany obalené.

4Do větší nepřilnavé pánve nalijte olej a nechte zahřát na středně vysokou teplotu. Přidejte tofu a restujte dozlatova (z každé strany cca 2 minuty). Při obracení tofu dávejte pozor, aby se vám kostky nerozpadly.

5Jakmile je tofu lehce nazlátlé a křupavé, vypněte varnou desku a nechte na ní pánev cca 3 minuty odpočívat. Poté nalijte do pánve s tofu připravenou omáčku a opatrně promíchejte, aby se vše dokonale spojilo. Tofu nechte ještě chvíli prohřát a odstavte.

Posypejte semínky bílého a černého sezamu a podávejte se svěžím salátkem, rýží nebo jen tak. Dobrou chuť. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Česnek granulovaný
Všechny recepty s kořením Nemaso
Všechny recepty s kořením Sezam černý
Všechny recepty s kořením Sezam bílý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie