250 g tofu
3 PL kukuřičného škrobu
1 ČL GRANULOVANÉHO ČESNEKU
1 PL sójové omáčky
1 PL srirachy (chilli omáčka)
2 PL medu
1 PL rýžového octa
2 ČL NEMASA
olivový olej na restování
1/2 ČL SEZAMOVÝCH SEMÍNEK na ozdobení
1/2 ČL ČERNÉHO SEZAMU na ozdobení
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Nemaso nakoupíte zde
Sezam černý nakoupíte zde
Sezam bílý nakoupíte zde
1Bloček tofu rozřízněte na 2 - 3 stejně velké části. Připravte si prkénko, dejte na něj několik papírových kuchyňských utěrek, položte na ně plátky tofu, zakryjte několika dalšími papírovými kuchyňskými utěrkami, přiklopte jiným prkénkem a dejte na něj něco tězšího, čím prkénko zatížíte (př. pytlíky mouky). Takto nechte asi 30 minut, během kterých tofu pustí vodu.
2V misce smíchejte GRANULOVANÝ ČESNEK, NEMASO, sójovou omáčku, srirachu, med a rýžový ocet.
3Jakmile je tofu připravené, nakrájejte ho na stejně velké kostky a vložte je do středně velké mísy. Kostičky posypejte kukuřičným škrobem a opatrně promíchejte tak, aby byly všechny kousky z každé strany obalené.
4Do větší nepřilnavé pánve nalijte olej a nechte zahřát na středně vysokou teplotu. Přidejte tofu a restujte dozlatova (z každé strany cca 2 minuty). Při obracení tofu dávejte pozor, aby se vám kostky nerozpadly.
5Jakmile je tofu lehce nazlátlé a křupavé, vypněte varnou desku a nechte na ní pánev cca 3 minuty odpočívat. Poté nalijte do pánve s tofu připravenou omáčku a opatrně promíchejte, aby se vše dokonale spojilo. Tofu nechte ještě chvíli prohřát a odstavte.
Posypejte semínky bílého a černého sezamu a podávejte se svěžím salátkem, rýží nebo jen tak. Dobrou chuť. :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.