Recepty

Thajský salát s krevetami

Thajský salát s krevetami

počet osob
2

čas přípravy
15 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Asia

Potřebujeme

5 PL limetkové šťávy
2 ČL jemně nastrouhané limetkové kůry
3 PL rybí omáčky
1 a ½ ČL cukru
sůl
špetka CAYENSKÉHO CHILLI
300 g vyloupaných velkých krevet
1 červená cibule nakrájená na plátky
1 šálek nahrubo nasekaných lístků koriandru
½ šálku nahrubo nasekaných lístků máty
½ šálku nahrubo nasekaných pražených nesolených arašídů

jasmínová rýže nebo rýžové nudle k podávání

Chilli cayenské nakoupíte zde

Postup přípravy

1Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu.

2Ve velké míse smíchejte limetkovou šťávu, limetkovou kůru, rybí omáčku, cukr, sůl a CHILLI. Chuť by měla být dost kyselá, ale zároveň slaná, kořeněná a sladká.

3Jakmile voda vře, dejte do ní oloupané krevety a vařte cca 2 - 3 minuty. Dejte pozor, abyste je nepřevařili. Dobře sceďte.

4Uvařené krevety přidejte do omáčky a dobře promíchejte. Přidejte šalotku, koriandr a mátu. Promíchejte a dejte do servírovací mísy.

5Posypejte arašídy a dozdobte bylinkami.

6Ihned podávejte s horkou rýží nebo rýžovými nudlemi.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Chilli cayenské

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie