5 PL limetkové šťávy
2 ČL jemně nastrouhané limetkové kůry
3 PL rybí omáčky
1 a ½ ČL cukru
sůl
špetka CAYENSKÉHO CHILLI
300 g vyloupaných velkých krevet
1 červená cibule nakrájená na plátky
1 šálek nahrubo nasekaných lístků koriandru
½ šálku nahrubo nasekaných lístků máty
½ šálku nahrubo nasekaných pražených nesolených arašídů
jasmínová rýže nebo rýžové nudle k podávání
1Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu.
2Ve velké míse smíchejte limetkovou šťávu, limetkovou kůru, rybí omáčku, cukr, sůl a CHILLI. Chuť by měla být dost kyselá, ale zároveň slaná, kořeněná a sladká.
3Jakmile voda vře, dejte do ní oloupané krevety a vařte cca 2 - 3 minuty. Dejte pozor, abyste je nepřevařili. Dobře sceďte.
4Uvařené krevety přidejte do omáčky a dobře promíchejte. Přidejte šalotku, koriandr a mátu. Promíchejte a dejte do servírovací mísy.
5Posypejte arašídy a dozdobte bylinkami.
6Ihned podávejte s horkou rýží nebo rýžovými nudlemi.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.