2 PL oleje
2 cm zázvoru nakrájeného na plátky
2 ČL CITRONOVÉ TRÁVY
2 PL červené kari pasty
1 l kuřecího vývaru
3 PL rybí omáčky
1 PL hnědého cukru
1 plechovka kokosového mléka
menší hrst namočených shiitake hub
250 g krevet
3 PL limetkové šťávy
sůl
2 listy kafírové limety
Na dochucení:
½ šálku nasekaného koriandru
¼ šálku thajské bazalky
1Do velkého hrnce nalijte olej, dejte na plotnu na střední plamen. Přidejte CITRONOVOU TRÁVU, zázvor a červenou kari pastu. Vařte asi 3 minuty, aby ingredience pustily chuť.
2Poté pomalu přidávejte kuřecí vývar, listy kafírové limety a pokračujte v míchání, dokud se všechny ingredience nespojí. Přidejte cukr a rybí omáčku, vařte 30 minut a poté přeceďte.
3Do přecezeného vývaru přidejte krevety a nakrájené shiitake houby a vařte cca 15 min. Vmíchejte kosové mléko, limetkovou šťávu a sůl.
4Ozdobte bazalkou a koriandrem.
Tip: Pokud máte rádi pikantní jídla, tak přidejte cayenské chilli.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.