Recepty

Těstoviny s brynzovou omáčkou z pečených rajčat

Těstoviny s brynzovou omáčkou z pečených rajčat

počet osob
4

čas přípravy
15 min. příprava
15 - 20 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Těstoviny

Potřebujeme

100g bryndzy
10 - 15 cherry rajčat
Červená paprika
2 lžičky tymiánu
3 stroužky česneku
rostlinný olej
sůl
PEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV

500g těstovin
parmazán
hrst vlašských ořechů

Tymián nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Do pekáčku dejte většinu cheery rajčat (pár jich ponechte na dozdobení čerstvými rajčaty), papriku, kterou zbavíte semínek, stroužky česneku (neloupejte je!) a tymián. Vše opepřete a zakápněte trochou oleje, promíchejte a dejte péct na 200°C, dokud papriky nebudou po povrchu trochu spálené.

2Poté oloupejte papriku a česnek a vše, včetně bryndzy dejte do mixéru, kde směs rozmixujte na hladkou omáčku. Podle chuti dosolte, ale pozor, brynzda i parmazán, který přijde nahoru jsou sami o sobě slané.

3Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente, promíchejte s omáčkou, posypejte parmazánem a dozdobte půlenými cheery rajčátky, čerstvými bylinkami a trochou nasekaných vlašských ořechů.

..a pusťte se do toho!:)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Tymián
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Pepř tří barev

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie