Recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem a parmazánem

Těstovinový salát s kuřecím masem a parmazánem

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Saláty

Potřebujeme

500 g těstovin
sůl
cca 13 cherry rajčátek
hrst polníčku
4 kuřecí prsa
sůl
směs AMERIKA
slunečnicový olej
cca 50 g másla nebo ghí
1 žlutá paprika
70 g černých oliv
75 g strouhaného parmazánu

Dresing:
5 PL zakysané smetany
5 PL majonézy
1 PL citronové šťávy
2 stroužky česneku

Amerika nakoupíte zde

Postup přípravy

1Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente. Uvařené těstoviny sceďte a nechte vychladnout.

2Kuřecí prsa očistěte a potřete slunečnicovým olejem. Rozpalte pánev a v ní prsa grilujte cca 5 minut z každé strany. Pánev stáhněte z plotny, přidejte ghí nebo máslo s kořenící směsí AMERIKA. Maso osolte a nechte v něm steaky 10 minut přikryté odpočinout. Hotové maso nechte vychladnout a nakrájejte na menší kousky.

3Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtiny, olivy nakrájejte na kolečka, papriku na kostičky. Zeleninu (bez polníčku), maso a těstoviny promíchejte ve vetší míse.

4Všechny ingredience na dresing smíchejte dohromady. Hotový dresing promíchejte se salátem společně s parmazánem.

5Polníček zamíchejte do salátu těsně před servírováním. Salát dejte do servírovací mísy a podávejte.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Amerika

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie