Recepty

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

čas přípravy
30 min. příprava
2,5 hod. kynutí

obtížnost
střední

druh jídla
Základní recepty

Potřebujeme

Na 3 pizzy:
1 pytlík suchého droždí (7 g)
1/2 kg hladké mouky
3,5 dcl vlažné vody
3 PL olivového oleje
1 špetka soli
1 ČL cukru

Postup přípravy

1Do mísy dejte droždí, přidejte 1,5 dcl vlažné vody a 1 ČL cukru. Dobře rozmíchejte a cca 10 minut nechte vzejít kvásek.

2Do připraveného kvásku přidejte 250 g mouky, vařečkou důkladně rozmíchejte. Pak přidejte 3 PL olivového oleje, sůl a 2 dcl vody a opět důkladně promíchejte.

3Postupně přidejte dalších 250 g mouky a začněte těsto zpracovávat rukama. Těsto je třeba takto mísit (rukama) minimálně 10 minut. Těsto by se nemělo lepit.

4Z vypracovaného těsta udělejte bochánek, pokapejte ho pár kapkami olivového oleje a ten po těstě lehce rozetřete.

5Připravené těsto dejte na teplé místo, mísu zakryjte utěrkou a nechte 2,5 hodiny kynout.

Z tohoto množství uděláte 3 pizzy o průměru cca 30 cm. Můžete si těsto rozdělit na 3 díly a pokud chcete dělat například jen jednu pizzu, zbylé dva díly dejte do mrazáku.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie