Recepty

Teplý fazolový salát s avokádovými knedlíčky a za`atarem

Teplý fazolový salát s avokádovými knedlíčky a za`atarem

počet osob
2

čas přípravy
25 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Saláty

Potřebujeme

2 lžíce oleje
1 cibule
1/2 brokolice i s košťálem
10 cherry rajčat
100 g baby špenátu
400 g konzervovaných fazolí
sůl, pepř

Avokádové knedlíčky:
1 zralé avokádo
šťáva z 1 limety

ZÁTAR na posypání

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Zátar nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo a osmažte ji doměka v pánvi s rozpáleným olejem. 

2Brokolici nakrájejte na malé růžičky, košťál očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Růžičky i košťál přidejte do pánve a smažte asi 5 minut.

3Rajčata rozpulte a přidejte je spolu se špenátem do pánve. Jakmile špenát zavadne, vmíchejte fazole, podle chuti osolte a opepřete. Sundejte z plotny, přiklopte poklicí a nechte stranou.

4Avokádo vydlabejte a rozmačkejte dohladka. Vmíchejte do něho limetkovou šťávu. Lžícemi pak tvořte knedlíčky.

Fazolový salát servírujte za tepla, s avokádovými knedlíčky, které posypte za'atarem, solí, pepřem a zakápněte olivovým olejem.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Zátar

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie