Recepty

🇫🇷 Tatarský biftek

 Tatarský biftek

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
5 min. míchání tatarák

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Davídkovy speciality

Potřebujeme

400 g hovězího zadního (ořech) nebo nízkého roštěnce namletého najemno
1 větší červená cibule
3 ČL kapar
3 ČL dijonské hořčice
2 ČL kečupu
1 ČL koření VEGE - RAJČÁTKA
1 ČL koření VALACH
2 ČL koření GARLIC PEPPER
2 PL čerstvé pažitky
3 PL olivového oleje
2 žloutky
sůl

3 stroužky česneku na topinky
bílý chleba na topinky dle potřeby



Garlic Pepper nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
Valach nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli očistěte a spolu s kaparami nasekejte nadrobno. Pomleté maso (namelte jej dvakrát, aby bylo opravdu jemné) vytáhněte z lednice a nechte ho alespoň 20 minut v pokojové teplotě.

2Do masa vmíchejte všechny ingredience, koření, jeden žloutek, olivový olej a sůl. Nechte chvíli odpočívat a u toho si osmažte topinky. Skvělé jsou na sádle i na sucho.

3Tatarák dejte na talíř, ozdobte druhým žloutkem a podávejte s topinkami.

Toto je můj vlastní recept na tatarský biftek. Dělám ho zásadně z hovězí kýty (ořechu), ale můžete použít i jiné maso (třeba pravou svíčkovou). Dlouho jsem se ho učil a ladil, teď už s tímto tatarákem boduji na každé párty. Každý ho dělá jinak, každému chutná jiný...

Vyzkoušejte mou verzi a uvidíte, že budete nadšení.

Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Vege - rajčátka
Všechny recepty s kořením Valach

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie