400 g hovězího zadního (ořech) nebo nízkého roštěnce namletého najemno
1 větší červená cibule
3 ČL kapar
3 ČL dijonské hořčice
2 ČL kečupu
1 ČL koření VEGE - RAJČÁTKA
1 ČL koření VALACH
2 ČL koření GARLIC PEPPER
2 PL čerstvé pažitky
3 PL olivového oleje
2 žloutky
sůl
3 stroužky česneku na topinky
bílý chleba na topinky dle potřeby
Garlic Pepper nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
Valach nakoupíte zde
1Cibuli očistěte a spolu s kaparami nasekejte nadrobno. Pomleté maso (namelte jej dvakrát, aby bylo opravdu jemné) vytáhněte z lednice a nechte ho alespoň 20 minut v pokojové teplotě.
2Do masa vmíchejte všechny ingredience, koření, jeden žloutek, olivový olej a sůl. Nechte chvíli odpočívat a u toho si osmažte topinky. Skvělé jsou na sádle i na sucho.
3Tatarák dejte na talíř, ozdobte druhým žloutkem a podávejte s topinkami.
Toto je můj vlastní recept na tatarský biftek. Dělám ho zásadně z hovězí kýty (ořechu), ale můžete použít i jiné maso (třeba pravou svíčkovou). Dlouho jsem se ho učil a ladil, teď už s tímto tatarákem boduji na každé párty. Každý ho dělá jinak, každému chutná jiný...
Vyzkoušejte mou verzi a uvidíte, že budete nadšení.
Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.