Pudink
50 g tapiokových perliček
170 ml plnotučného mléka nebo rostlinné alternativy mléka
1 lžíce vanilkového cukru
Jablečné pyré
3 jablka
kapku vody (cca čtvrt deci)
mletá skořice
Puding
1Tapioku nasypejte do misky a zalijte mlékem. Nechte tapioku nejmíň 3 hodiny bobtnat (urychlíte si tím dobu vaření). Doporučujeme při bobtnání alespoň dvakrát promíchat, aby se vám kuličky neslepily k sobě.
2Tapioku společně s mlékem přelijte do menšího kastrolu a přidejte vanilkový cukr. Pozvolna vařte za stálého míchání, dokud perly nezměknou, zprůhlední. Jakmile pudink dostatečně zhoustne, máte hotovo.
3Pudink nalijte do skleniček a nechte vychladnout.
Pyré
1Jablka oloupejte, nakrájejte a dejte vařit společně s kapkou vody a skořicí. Jakmile se vám jablka začnou rozvařovat, rozmixujte je do pyré.
2Vařte za stálého míchání, dokud pyré nezhoustne.
3Hotové pyré dejte jakou druhou vrstvu na ztuhlý tapiokový pudink.
4Dezert či snídani můžete dozdobit například hoblinkami čokolády nebo ořechy.
Přejeme dobrou chuť.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.