Recepty

Tapiokový pudink s jablečným pyré

Tapiokový pudink s jablečným pyré

počet osob
3

čas přípravy
10 min. příprava
25 min. Vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

Pudink
50 g tapiokových perliček
170 ml plnotučného mléka nebo rostlinné alternativy mléka
1 lžíce vanilkového cukru

Jablečné pyré
3 jablka
kapku vody (cca čtvrt deci)
mletá skořice

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

Puding

1Tapioku nasypejte do misky a zalijte mlékem. Nechte tapioku nejmíň 3 hodiny bobtnat (urychlíte si tím dobu vaření).  Doporučujeme při bobtnání alespoň dvakrát promíchat, aby se vám kuličky neslepily k sobě.

2Tapioku společně s mlékem přelijte do menšího kastrolu a přidejte vanilkový cukr. Pozvolna vařte za stálého míchání, dokud perly nezměknou, zprůhlední. Jakmile pudink dostatečně zhoustne, máte hotovo.

3Pudink nalijte do skleniček a nechte vychladnout. 

Pyré

1Jablka oloupejte, nakrájejte a dejte vařit společně s kapkou vody a skořicí. Jakmile se vám jablka začnou rozvařovat, rozmixujte je do pyré.

2Vařte za stálého míchání, dokud pyré nezhoustne.

3Hotové pyré dejte jakou druhou vrstvu na ztuhlý tapiokový pudink. 

4Dezert či snídani můžete dozdobit například hoblinkami čokolády nebo ořechy. 

Přejeme dobrou chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie