200g bílého sezamu
60 ml olivového oleje
1/2 pl sezamového oleje (nemusí být)
1Sezam opečte na sucho na pánvi. Čím víc ho opečete, tím tmavší a chuťově výraznější pasta bude.
2Semínka přesuňtě do mixéru a nechejte vychladnout. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a 1/2 lžíce sezamového oleje (nemusí být, pasta s ním bude ale výraznější a "pořádnější") a začněte mixovat.
3V průběhu mixování postupně přidávejte zbytek olivového oleje, dokud nedosáhnete požadované dokonalé konzistence.
4Hotová pasta musí úplně vychladnout. Pak ji dejte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v lednici.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.