50 g másla v pokojové teplotě
120 g krupicového cukru
zrníčka z 1 vanilkového lusku
50 ml slunečnicového oleje
120 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Troubu předehřejte na 150°C a dva plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
2Máslo a cukr utřete do běla. Přidejte olej a promíchejte.
3Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosijte ji a vmíchejte do těsta. Pokud se vám těsto zdá suché, po lžících přidávejte ledovou vodu a vždy důkladně zapracujte.
4Z těsta tvarujte kuličky o průměru 2 cm, skládejte na plechy a dlaní je mírně zploštěte. Nechávejte mezi nimi větší rozestupy, kuličky se během pečení hodně roztečou.
5Sušenky pečte 25 minut, dokud nezačnou lehce zlátnout u okrajů. Během pečení neotvírejte troubu, jinak se uprostřed propadnou.
6Hotové sušenky nechejte vychladnout na plechu a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.